17 Kasım 2013 Pazar

Kadınları Anlamak Zor Mu?

kadınları nasıl anlarım
Bir erkek olarak hepimizin, kadınları anlamak konusunda güçlük çektiği zamanlar oluyordur. Sonuçta kadınla erkek fıtrat ve yapı olarak birbirinden farklı yaratılmıştır. Ama unutmayın iki cins de bu dünyada birbiri için vardır. 

Erkeğin olmadığı veya kadının olmadığı bir dünya düşünebilir misiniz? Tabi ki düşünemezsiniz.

Fakat karşı cinsle iletişim kurarken bazı sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Çoğu erkek isyan eder "Kadınları bir türlü anlayamıyorum" diye.

Kadınları anlamak için kendinizi fazla zorlamanıza gerek yok, sadece birazcık empati kurmanız yeterli. "Kadınları bir türlü anlayamıyorum" dediğiniz zaman durun, biraz düşünün ve kendinizi kadının yerine koyun. 

Kendinize şu soruyu sorun: Böyle bi durumda kadın olan ben olsaydım nasıl hareket ederdim? diye...

Türkiye'de herkes kadınlara namus bekçiliği yapma derdinde, çoğu zaman aileleri veya çevreleri yüzünden kadınlar kendi isteklerinden vazgeçmek veya onları bastırmak durumunda kalıyor.

Kadınlar sürekli toplumun, adetlerin, göreneklerin, dinin onlara dayattığı baskılara maruz kalıyor. Kimse kadının isteklerine, arzularına kulak vermiyor, kimse gerçekten kadınları düşünmüyor.

Daha önce reddedilmek diye bir kavramdan bahsetmiştik. İşte reddedilmek kadınlar için katlanılması daha zor bir olaydır. Çünkü bir kadın bir erkeğe açıldığında ve reddedildiğinde çevresi tarafından kaşar damgası yiyor bunun örneklerini bizzat kendi çevremde gördüm.

Burada anlattığım hiç bir şey kulaktan dolma bilgiler değil, hepsi kişisel tecrübe ürünü.

Sizi beğenen bir kadının numarasını istediğinizde bile kadın numarasını nazlanarak vermek durumunda kalıyor bazen veremiyor bile arkadaşları yüzünden. 

Kadın toplum içinde hep nazlanmak zorunda çünkü diğer türlü "Bu dünden razı kaşar bu kaşar" damgası yiyor.

Birazcık kadınlarımızı anlamaya çalışmalıyız. Bir kadın numarasını ilk istediğiniz zaman vermiyorsa kafanızı eğip dönüp gitmeyin. Kadın bu tabi ki nazlanacak çünkü toplum ona böyle yapmasını uygun gördü ve o da çevresinden böyle öğrendi.

Burada size düşen, dik bir duruş sergilemek ve ne kadar kararlı olduğunuzu ona göstermek. Numarasını vermedi mi lafı değiştireceksiniz, kafasını dağıtacaksınız, onu korkularından uzaklaştıracaksınız ve bir daha isteyeceksiniz. 

Yeter ki kararlı bir duruş sergileyin, o zaman kadın da size güvenecek ve numarasını size verecektir.

Hemen her kadının hayatına, onları üzecek kötü adamlar girer ve kadında bir süre sonra güvensizlik hissi oluşur, böyle olunca da iyi, onları mutlu edebilecek adam gibi adamlar da arada kaynar. 

Fakat siz kadına ne kadar kararlı olduğunuzu göstermelisiniz. Bunu yaparken de kadını rahatsız etmemeye ve onu zor bir durumda bırakmamaya özen göstermeniz sizi diğer erkeklerden farklı kılar.

Kadın bazı isteklerinize hayır dediğinde (mesela öpüşmek gibi), bu onun öpüşmeyi istemediği anlamına gelmez. Belki o an çevreden çekiniyodur belki o an kendini hazır hissetmiyodur belki eski erkek arkadaşı onu öptü, kokladı, cinsellik yaşadı ve sonra onu bırakıp gitti. Bu yüzden kadın sizin de ona aynı şeyleri yapacağını düşünüyor olabilir.

O yüzden kendinizi yeri geldiğinde kadınların yerine koymanızı ve onları anlamaya çalışmanızı tavsiye ediyorum. Bu şekilde "kadınları anlamak" konusu ile ilgili tüm sıkıntılarınızdan kurtulacaksınız, bugünden itibaren empati kurmaya başlayın ve hayatınızda nelerin değiştiğini kendi gözlerinizle görün.

Siz empati kurup kendinizi karşı cinsin yerine koymaya başladıkça ve dünyaya onların gözünden bakmayı denedikçe onları daha rahat anlamaya başlayacaksınız. İnanın bana karşınızdaki kadını empati yoluyla anlamaya başladığınızda iletişim iki taraf için de daha keyifli bir hale gelecek.


Ve son olarak şunu vurgulamak istiyorum erkekler kadınlar için, kadınlar da erkekler için yaratılmıştır. 

Her kadın hayatında tutunabileceği sağlam bir erkek arar ve sizin tek yapmanız gerekense sağlam bir

erkek olmak. Bunun için de yapacağınız şey sürekli kendinizi geliştirmek, sürekli bilgilenmek ve gün geçtikçe daha korkusuz daha cesur ve daha sağlam biri olmak.

Kitap Tavsiyesi: Kızla Tanışma Eğitimi



Kızlarla tanışma ve iletişim becerilerini 5 katına çıkarmak istersen sana bir kitap tavsiyesinde bulunabilirim. 

Kızla tanışma eğitimi isimli kitap seti sana kızlarla iletişimde başarılı olmanın sırlarını öğretecek.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder