16 Kasım 2013 Cumartesi

Pozitif İnançlar

Pozitif İnançlar Nelerdir?


Pozitif inançlar konusundan bahsetmeden önce inanç kavramını açıklamak istiyorum. İnanç dediğimiz kavram ikiye ayrılır: Negatif inançlar ve pozitif inançlar. Negatif inançlar tam olarak nelerdir? Öncelikle bundan bahsedeyim...  


İnsanın zihninde bulunan, onu sınırlayan, onu korkutan, onu olaylar karşısında zayıf kılan, başarılı olmasını, olayların üstesinden gelmesini engelleyen, kadınlar konusunu baz alırsak da onu kadınlarla tanışma konusunda engelleyen, yalnız kalmasına, kadınlar konusunda başarısız olmasına neden olan, kadınların saygı duymadığı, sevmediği, umursamadığı bir adam olmasına sebep olan düşüncelerdir.

Peki pozitif inançlar nedir? 


Pozitif inanç dediğimiz kavram ise, insanı başarıya götüren, karşılaştığı zorluklar karşısında onu güçlü kılan, cesur olmasına korkularını aşmasına, onları yenmesine olanak sağlayan,  kadınlar konusunu baz alırsak da kadınlarla tanışmaya iten, kadınlarla rahatça konuşmayı, kadınları etkilemeyi, onları bir mıknatıs gibi çekmeyi, onların size cinsel olarak çekilmesini sağlayan düşünce sistemleridir. İşte tüm bu negatif ve pozitif inançların toplamına inanç sistemi denir.

Pozitif inanç sistemi kavramını açıklığa kavuşturduğumuza göre şimdi de kadınlarla ilgili olan inançlardan bahsedelim ve bunlara örnekler verelim.

Her insanın kadınlarla ilgili negatif ve pozitif inançları vardır. Ve işin güzel yanı sizi kadınlar konusunda başarısız kılan bu negatif inançları zamanla pozitife ve dolayısıyla da başarıya çevirebilirsiniz.

Negatif İnançlar İçin Örnekler:


  • Yakışıklı değilim, kadınlar beni beğenmez.
  • Kadınlardan korkuyorum.
  • Kadınlarla nasıl konuşulacağını bilmiyorum, benimle neden eve gelsin ki.
  • Vücudum kötü, kadınlar beni beğenmez.
  • Bu kız bana bakmaz çünkü çok seksi.
  • Bu kız niye benle ilgilensin ki dışarıda bir sürü zengin adam var benim param yok.
  • Altında lüks araba olmadan kızlar bakmaz, araba lazım.

Bu tür düşünceler seni sınırlamaktan, başarılı olmana engel olmaktan başka hiç bir işe yaramaz. Seni korkutur, daha fazla korkutur, daha da fazla korkutur başka da bir işe yaramaz. 

Kafanda yarattığın bu kısıtlamalardan ve negatif düşüncelerden kolayca kurtulabilirsin çünkü bunlar sadece senin zihninde var ettiğin tabular. Bu düşüncelerin doğruluğu yok bunları sen kurguluyosun. Bu düşüncelerle kendini bir kafese sıkıştırıyosun ve harekete geçmene, başarılı olmana engel oluyorsun. 


Bu negatif düşünceleri artık bir kenara bırakmak senin elinde, tüm bu negatif inançları pozitif inançlar olarak değiştirbilirsin. Herkesin zayıf ve güçlü yanları vardır. Kendi güçlü olduğun noktaları bulup onlar üzerinde düşünüp yoğunlaşarak zihninde pozitif inançlar yaratmak her zaman çok daha iyidir. 


Yazının sonunda pozitif inançlar edinmene yardım edecek bir kitap tavsiye edeceğim fakat ondan önce bir örnekle inanç konusunu daha da netleştirelim.

Mesela çok kitap okumuyorsundur, iyi konuşamıyorsundur, kadınlarla sohbet etmeyi başaramıyorsundur ama iyi bir okulda okuyorsundur, iyi dans ediyorsundur veya spor konusunda yeteneklisindir. 


O zaman bu başarılı olduğun konular üzerine kafa yor ve onları insanlara nasıl sunacağını, bu yeteneklerden daha fazla nasıl faydalanabileceğini düşün.

İki kelimeyi bir araya getiremiyorum diye ağlayıp sızlanmak sana hiç bir yarar sağlamaz. Bu demek değil ki zayıf olduğun noktaları boş ver onlarla hiç ilgilenme, sadece iyi olduğun noktalara odaklan. Böyle bir şey yok...


Kesinlikle zayıf olduğun noktalar üzerinde sürekli çalışman o eksikliklerini sürekli kapatmaya çalışman ve bu konuda  hep kendini geliştirmen lazım. 


Fakat bundan sızlanmayı bırak ve aslında iyi, başarılı yönlerin de olduğunu fark et. İyi bir okulun varsa, iyi bir okula önem veren bir kız bulmaya bak veya iyi dans ediyorsan danstan etkilenen bir kız bulmaya bak, sporda yetenekliysen sportif bir erkek arayan kızları ara. Şu an için yapabileceğin en mantıklı şeyler bunlar. 


Olumsuz inançlarını terk et ve kendi pozitif yönlerini fark et.

Peki negatif inançları nasıl pozitif inançlar olarak değiştiririz biraz da bundan bahsedelim.

Bir örnekle bu konuyu daha açık bir hale getirelim, diyelim ki şöyle bir negatif inancınız var:


  • Hiç tanımadığım bir kadın neden benimle konuşsun ki, beni reddeder!
Öncelikle daha önce bu inancın aklına geldiği anları hatırla sana bunu düşündüren neydi, sana bunu hissettiren neydi? Negatif inançların...

Peki daha önce hiç mi tanımadığın bir kadınla iletişim kurmadın? Birileri illa ki sana adres sormuştur veya sen ona adres sormuşsundur o sana cevap vermiştir, eskiden seninle ilgilenen sana kur yapan kızlar mutlaka olmuştur bir geçmişini tara bakalım, kayda değer şeyler bulacağına kesinlikle eminim.

Şimdi eline bir kağıt alıp bu negatif inancını yazacaksın sonra sana o an böyle hissettiren şeyin ne olduğunu tasvir edeceksin. 

Eğer bu inancını yok edersen hayatında nelerin değişeceğini, neler kazanacağını yazacaksın. Ve en son olarak defalarca tersini yazarak (Kadınlar beni neden reddetsin ki oldukça sempatik biriyim!) kendini bu düşünceye inandırmak için çalışmalar yapacaksın. 


Her gün bu konu üzerine çalıştıkça kadınların sana karşı olan yaklaşımlarının, tavırlarının nasıl değiştiğini fark etmeye başlayacaksın. 


Yeter ki denemeye devam et, hiç bir zaman yılma. İnançlarını pozitif bir şekilde kurmaya başladıkça hayatının nasıl değiştiğine sen bile inanamayacaksın.

Kitap Tavsiyesi: Kızla Tanışma Eğitimi



Kızlarla tanışma ve iletişim becerilerini 5 katına çıkarmak istersen sana bir kitap tavsiyesinde bulunabilirim. 

Kızla tanışma eğitimi isimli kitap seti sana kızlarla iletişimde başarılı olmanın sırlarını öğretecek.



1 yorum: